04.10.2016

Camiler ve Din Görevlileri Haftası Etkinlikleri

2016 Yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası açılış programı, 04.10.2016 Salı günü saat 10.30’da Kültür Merkezi Konferans salonunda gerçekleştirildi.

Düzenlenen programa başta Sayın Valimiz Ertan PEYNİRCİOĞLU, Belediye Başkanı Faruk AKDOĞAN, Cumhuriyet Başsavcısı Seyfullah ÖSELMİŞ, Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan GÖRÜR, Vali Yardımcısı Kerem Süleyman YÜKSEL, İl Müftümüz Alaaddin GÜRPINAR, Kurum Müdürleri, İl Müftü Yardımcıları, İlçe Müftüleri, Daire personeli, Cami görevlileri, Kur’an kursu öğreticileri ve vatandaşlar katıldı.

Program, Kığılı Camii Müezzin-Kayyımı Muharrem ÜÇER tarafından okunan Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayıp Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan “Cami ve Kitap” temalı sinevizyon gösterisi ile devam etti.

İl Müftümüz Alaaddin GÜRPINAR, yaptığı açılış konuşmasının ardından ilimizde gerçekleştirilen ve devam eden projeler ve faaliyetler hakkında katılımcılara bilgi verdi.

Belediye Başkanı Faruk AKDOĞAN da programda bir selamlama konuşması yaptı. Sayın Valimiz Ertan PEYNİRCİOĞLU ise Camiler ve Din Görevlileri Haftasının anlam ve önemine binaen konuşma yaptı.

Program, Cezaevi Vaizi Mehmet DEMİR tarafından yapılan dua ile sona erdi.