15.11.2016

İl Müftümüz Alaaddin GÜRPINAR Kilis'te Bölge İl Müftüleri İstişare Toplantısına Katıldı.

Bölge İl Müftüleri İstişare Toplantısı Kilis’te Yapıldı

Diyanet İşleri Başkanlığımızca 28 Kasım 2016 Tarihinde Adana’da Yapılacak Olan Genişletilmiş İl Müftüleri Toplantısı Öncesi Bölgemizin Sorun ve Önerilerini Görüşmek Üzere Bölgemiz İl Müftüleriyle Müftülük Toplantı Salonunda İstişare Toplantısı Yapıldı.

Çeşitli Konuların Ayrıntılarıyla Ele Alındığı Toplantıda Ağırlıklı Olarak Suriyeli Mültecilerin Sorunları ele alındı.

Toplantıya: Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Mütevelli Heyeti İkinci Başkanı Mazhar Bilgin, Niğde Müftüsü Alaaddin GÜRPINAR, Adana Müftüsü Arif Gökçe, Adıyaman Müftüsü Mehmet Ali Öztürkçü, Gaziantep Müftüsü Ahmet Çelik, Hatay Müftüsü Hamdi Kavillioğlu, Kilis Müftüsü Mahmut Karatepe,  Mardin Müftüsü Dursun Ali Coşkun, , Osmaniye Müftüsü Ramazan Çortul ve Şanlıurfa Müftüsü İhsan Açık katıldı.

İl Müftümüz Alaaddin GÜRPINAR Kilis’te yaptığı inceleme sonucunda Suriye’li Mülteci kardeşlerimizin toplanan yardımlarda (52 TIR ) üstün gayretlerini eksik etmeyen Niğde’mizin  cömert, vefakar insanına  dualarını ve teşekkürlerini ilettiğini belirtti.