05.06.2018

İhtida Töreni

01.06.2018 tarihinde İl Müftülüğümüzde gerçekleştirilen İHTİDA töreninde Gürcistan vatandaşı Gulnara UGREKHELİDZE İslam dinini seçerek Gülnar ismini aldı.  Niğde Müftülüğüne başvurarak İl Müftüsü Alaaddin GÜRPINAR, İl Müftü Yardımcısı Ali ÇETİN ve Aile ve Dini Rehberlik Bürosu Vaizi Hatice ŞENYİĞİT’in huzurunda Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman oldu.

İl Müftüsü Alaaddin GÜRPINAR ihtida töreninde yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Aramıza hoş geldiniz. İnsanlıktan zaten kardeşimiz idiniz, şimdi de din kardeşimiz oldunuz. Bu şehadetinizle birlikte barış dini olan İslam-ı seçmiş oldunuz. İmanınız mübarek olsun. Yeni adınız tercihiniz üzere Gülnar’dır. İslâm üzerine daim olunuz. Şimdi tertemiz yeniden doğmuş gibi gıpta edilecek bir insansınız.

Peygamberimiz (S.A.S.) hadisi şeriflerinde, İslâm dinini kabul ettiğiniz andan itibaren geçmiş günahlarınızı Allah Teala’nın bağışladığını bizlere müjdelemektedir. İslâm’a giren bir insanın vazifeleri vardır: "Yukarıda söylediğimiz Kelime-i Şehadeti söylemek, Namaz kılmak, Ramazan ayında oruç tutmak, zenginseniz zekat vermek, sağlık ve maddi durumunuz müsaitse hacca gitmektir” dedi

İl Müftüsü Alaaddin GÜRPINAR Kur’an-ı Kerim, Meal ve İlmihal hediye edip dua etti. Gülnar Aldığı Kur’an-ı Kerime sarılarak duygulu anlar yaşadı.