06.12.2016

3 Aralık Dünya Engelliler Günü

Niğde İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu Tarafından 3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle İl Kültür Merkezinde personel ve halka yönelik Eskişehir Anadolu Üniversitesi Engelliler Araştırma Enstitüsü Öğretim Görevlisi Yrd.Doç.Dr. Ayten DÜZKANTAR tarafından “Engel ve Engellilik” konulu bir konferans verildi.

Konferans Altınokta Körler Derneği üyesi Duran Burhan AKÇAY’ın Kur’an-ı Kerim Tilavetiyle başladı. Programda İl Müftüsü Alaaddin GÜRPINAR tarafından yapılan konuşmada  “Dinimiz insan olarak herkese değer verir.Engelli kardeşlerimizde insan olarak aynı değere sahiptir. Çünkü üstünlük ancak takvadadır. Durum itibariyle özel kardeşlerimizde toplumumuzun bir parçasıdır. Onlara ilgi yardım ve destek dinimizin bir gereğidir.” dedi.

Daha sonra Yr.Doç.Dr. Ayten DÜZKANTAR’ın Konferansına geçildi. Ayten hanım konferansında Engellilerin engelin hayatımızın bir gerçeği olduğunu vurguladı. Engel ve Engellilik konusunda yapılması gerekenin erken tanı ve kabullenme olduğu, kabulden sonraki aşamanın uygun ve doğru tedavi ve eğitim olduğu ve ailelerin eğitiminin özellikle şart olduğu eğitimli ailenin katkısının vazgeçilmez olduğu Eğitimde Gurup işbirliğinin önemi Engelli hak ve hukuku konusunda bilgilendirmelerde bulundu.

Sakatlar Derneği üyesi Mustafa KILIÇ’ın ilahilerinin ardından İl Müftümüz Alaaddin GÜRPINAR  konuşmacı misafirimiz Yrd.Doç.Dr Ayten DÜZKANTAR ve Engelliler Derneği yöneticilerine katılımlarından dolayı teşekkür edildi.