06.12.2016

Dünya Engelliler Günü

Niğde İl Müftülüğü, Aile ve Dini Rehberlik Bürosu ve Türkiye Diyanet Vakfı Niğde Şubesi işbirliğiyle 3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle, İl Müftümüz Alaaddin GÜRPINAR, Konuşmacı misafirimiz Eskişehir Anadolu Üniversitesi Engelliler Araştırma Enstitüsü Öğretim Görevlisi Yrd.Doç.Dr. Ayten DÜZKANTAR, Engelli Dernek ve okul yöneticileri ve üyelerinin katılımlarıyla Müftülüğümüze bağlı İbrahim Baloğlu Erkek Yatılı Kur’an Kursunda 05/12/2016 Pazartesi günü kahvaltı düzenlendi.

Kahvaltıda Altınokta Körler Derneği üyesi Duran Burhan AKÇAY tarafından Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından Sakatlar derneği üyesi Mustafa KILIÇ tarafından ilahiler okundu.

İl Müftümüz Alaaddin GÜRPINAR  3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü kutladı,  İl Müftüsü bunun sadece bir güne bir haftaya özel sığıdırılayamacağı, yılın her günü özel insanların hatırlanması gerektiği ve asıl engelin gönüllerde olduğu gönüllerdeki engellerin kaldırılması gerektiğini vurguladı.

Misafirlere katılımlarından dolayı teşekkür edildi. Daha sonrada Kültür Merkezindeki programa geçildi.