06.10.2017

2017 Yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası Programı

Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle Müftülüğümüzce açılış programı Muhammed'ul Emin Kız Kur'an Kursu Konferans Salonunda 05/10/2017 Perşembe günü saat 13.30'da "Cami ,Şehir ve Medeniyet" konulu program düzenlenmiştir.

Programa Niğde Valimiz Sayın Yılmaz ŞİMŞEK, Vali Yardımcısı Cemil KILINÇ, İl Emniyet Müdürü Salim CEBELOĞLU, Kurum Müdürleri, Müftülük çalışanları, cami ve din görevlileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'mızın okunmasının ardından Kur'an-ı Kerim tilaveti ile devam etti.

Açılış konuşmasını İl Müftümüz Alaaddin GÜRPINAR'ın yaptığı programda, Cami, Şehir ve Medeniyet konulu sinevizyon sunuldu.

Programda konuşan Valimiz Yılmaz ŞİMŞEK ise şehirlerin bir ruhu olduğuna ve o ruhun camiler ile anlam kazandığına vurgu yaptı.

Program Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mesut CAN'ın konferansıyla sona erdi.

05/10/2017 Perşembe günü Akşam ile Yatsı namazı arası İlimiz merkez Hüsamettin Ağa (Dışarı) Camiinde Müteveffa Din Görevlileri ve rahmeti rahmana kavuşan vatandaşlarımızın ruhlarına ithafen Hatmi Şerifleri ve Mevlid programı düzenlenmiştir.