31.07.2018

Birinciler, Birincilik İçin Yarıştı

Fatih Sultan Mehmet Camiinde yapılan yarışmaya Kırşehir, Konya, Sivas, Niğde, Yozgat, Nevşehir, Aksaray ve Kayseri illerinden il birincileri katıldı.
         Sekiz il birincisinin katıldığı yarışmada değerlendirme; Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Üyesi Ali Sarıkaya başkanlığındaki komisyon heyeti; İl Müftüsü Vekili Vaiz Mehmet Demir, Hac ve Umre Hizmetleri Şube Müdürü Sami Özgün, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Temel İslami Bilimler Bölümü öğretim Üyeleri Dr. Bayram Ayhan ve Dr. Mehmet Koç, Recep Tayyip Erdoğan Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdür Yardımcısı Meslek Dersleri Öğretmeni Cihan Dalkılıç tarafından yapıldı.
         Kayseri Melikgazi İlçesi Cıncıklı Camii İmam Hatibi İlyas Koç birinci, Niğde Bor İlçesi merkez Sokullu Mehmet Paşa Camii Müezzin Kayyımı Savaş Güney ikinci, Konya Meram ilçesi Sekine Hatun Camii Müezzin Kayyımı Yaşar Kasım Aslanboğa ise üçüncü oldu.