08.08.2018

Kardeşliğimizin Tesisinde Kurban’ın Önemi

Niğde İl Müftülüğünce 07.08.2018 saat 14:00 ‘da  Muhammed’ül Emin Kız Kur’an Kursunda Diyanet İşleri Başkanlığımız ile Türkiye Diyanet Vakfı işbirliği ile düzenlenen 2018 yılı Vekaletle Kurban Organizasyonu hakkında Din Görevlilerine  tanıtım yapıldı.

İl Müftüsü Alaaddin Gürpınar  konuşmasında, Türkiye Diyanet Vakfı tarafından    2017 Yılı Vekaletle Kurban Organizasyonunda 257.789 adet kurban, ayrıca teberrüken, temsilen ve ihtiyaten 12000 adet kurban kesildiğini belirtti.

Müftü Yardımcısı Ali Çetin  Türkiye Diyanet Vakfı organizasyonu ile gerçekleşen kardeşlik hatıralarını paylaşmasının ardından,

İl Vaizi Mehmet Demir’in  yaptığı sunumunda,   “Vekaletle Kurbana Neden İhtiyaç Olduğunu” Türkiye Diyanet Vakfı’nın Dünyanın çeşitli coğrafyalarında üstlenmiş olduğu Kurban kesim ve dağıtım organizasyonu ile bu bölgelerde yaşayan Müslümanlarla kardeşlik bağımızın daha da perçinlendiğini, hatta gayri Müslimlerinde İslama gönüllerinin ısındırıldığını, anlatan Vaiz Demir, 2018 yılında yurtdışında 145 ülkede mazlum, mağdur ve fakirin yardımına koşarak  kesim yapmayı hedefleyen Türkiye Diyanet Vakfına destek olmamız gerektiğini anlattı.