13.03.2017

"Bilgi ve Değer Bağlamında Kadın" Konulu Program Düzenlendi.

Niğde İl Müftülüğü, Aile ve Dini Rehberlik Bürosu tarafından Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle; İl Kültür Merkezinde Niğde Merkez ve Bor İlçesi personeline yönelik Diyanet İşleri Başkanlığı, Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Sabri AKPOLAT tarafından “Bilgi ve Değer Bakımından Kadın” konulu konferans verildi.

Program; Sıralı Camii İmam - Hatibi Zafer ŞAHİN’in Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. İl Müftü Vekili İsrafil İĞDE  açış konuşmasında Hz. Sâre’den Hz. Hacer’e, Hz. Asiye’den Hz. Meryem’e, Hz. Hatice’den Hz. Aişe’ye kadar ve yakın tarihimizde Nene Hatun’dan Kamyon kullanan Şerife Hatun’lara kadar; yaşadıkları zamanın ve içerisinde bulundukları şartların idrakinde davranan anne, evlat, bacı, hala, teyze, büyük anne rolleriyle milletimizi ayakta tutan, Allah’ın; “huzurun kaynağı olarak övdüğü” kadınların değerine vurgu yaptı.

Bunun akabinde Sabri AKPOLAT’ın konferansına geçildi. Konferansta kadının Allah katındaki değerinin Kur'an ve Sünnet eksenli çerçevesi çizilerek, zaman zaman bu değerin unutulduğu, son ve mükemmel din olan İslamın,  kadına gerçek hakkını ve değerini iade ettiği vurgulandı.

Program; İl Müftü vekili İsrafil İĞDE’nin: “ teşekkür konuşmasıyla sona erdi.