27.07.2018

Hacılarımız Dua ve Gözyaşları ile Uğurlandı

Niğde’den hacca gidecek hacı adayları için il müftülüğümüz uğurlama töreni düzenledi.

Merkez Fatih Sultan Mehmet Camii önünde düzenlenen törene Vali Yardımcısı Cemil Kılınç, Niğde Belediye Başkanı Rifat Özkan, İl Müftüsü Alaaddin Gürpınar ve çok sayıda vatandaşımız katıldı.

Merkez Sungurbey Camii Müezzin Kayyımı Ümit Bulcum’un Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda konuşan il müftümüz Alaaddin Gürpınar makbul bir haccın karşılığı ancak cennettir. Hac yolculuğu sıradan bir yolculuk değildir. Hac yolcuları Allah’ın misafirleridir. Mübarek beldelerde yapılan dualar müstecâptır. Sizden vatanımıza, milletimize,  İslam âlemine hatta tüm insanlığın huzuru için dua etmenizi istiyorum. Oradaki vakitlerinizi boşa geçirmeyin, her anınızı her saatinizi dua ve ibadetle geçirin, boş ve lüzumsuz işlerle meşgul olmayın.

Gürpınar, İlimizden bu yıl hac vazifesini ifa etmek üzere yaklaşık 340 hacımız yola çıkacak, halen 8.000 hacı adayımız kura sırasını beklemektedir ifadelerini kullandı. Vali Yardımcımız Cemil KILINÇ ve Belediye Başkanımız Rifat ÖZKAN’da hacı adaylarına uğurlama konuşması yaptılar.

İl Müftü Yardımcısı Ali ÇETİN’in yaptığı dua ile program sona erdi.