08.11.2019

Mevlid-i Nebi Haftası Etkinlikleri

2019 Yılı Mevlid-i Nebi Haftası açılış ve konferans programı, İl Kültür Merkezi Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Program,  saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından, Kuran-ı Kerim tilaveti ile davam etti. Diyanet İşleri Başkanlığının hazırlamış olduğu sinevizyon gösteriminin ardından açış konuşmasını yapan İl Müftüsü Vekili Ali Çetin, Mevlid-i Nebi Haftasının hayırlara vesile olmasını temenni ederek, programa katılan din gönüllülerine ve diğer katılımcılara teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Diyanet İşleri Başkanlığı, Başkanlık Müşaviri Selahaddin Çelebi tarafından “Hz. Peygamber ve Aile” konulu konferans verildi.

Çelebi konuşmasında; Peygamber Efendimizin aile yaşantışı, ailesine ve çevresine karşı örnek davranışlarına değindi. Ayrıca günümüz aile yapısı ve yaşantısına, ortaya çıkan sorunlar ve çözüm noktaları hakkında bilgiler verdi. Akabinde Müftülüğümüz Türk Tasavvuf Musikisi Korosunca icra edilen eser dinletileriyle program sona erdi.

Programa, Vali Yardımcıları, Diyanet İşleri Başkanlığı Başkanlık Müşaviri Selahaddin Çelebi, İl Müftüsü Vekili Ali Çetin, daire amirleri, il müftü yardımcıları, ilçe müftüleri, şube müdürleri, vaizler, cami görevlileri, Kur’an kursu öğreticileri, STK temsilcileri, basın mensupları ve vatandaşlar katıldı.