11.02.2020

Şehit Uzman Onbaşı Enes Alper Son Yolculuğuna Uğurlandı

İdlib'de şehit olan Piyade Uzman Onbaşı Enes Alper'in (23) naaşı, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi morgundan alınarak, ilimiz merkeze bağlı Yıldıztepe Beldesindeki baba evine götürüldü.

Şehidimizin cenazesi evinden helallik alınmasının ardından, törenin düzenleneceği alana getirildi. Şehidimizin tören alanına getirilişi sırasında annesi, babası, kardeşleri, nişanlısı ve yakınları tabuta sarılarak gözyaşı döktü.

İl Müftü Yardımcımız Ali Çetin'in kıldırdığı cenaze namazının ardından Enes Alper'in naaşı, belde mezarlığında gözyaşları içinde defnedildi.

Cenaze törene Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, Niğde Milletvekilleri Yavuz Ergun ve Selim Gültekin, Milli Savunma Bakan Yardımcısı Alpaslan Kavaklıoğlu, Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhsin Kar, kaymakamlar, İl Müftü Yardımcısı Ali Çetin, belediye başkanları, kurum amirleri, siyasi parti ve STK temsilcileri, askeri erkân, belde halkı ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Öte yandan Şehit Piyade Uzman Onbaşı İbrahim Halil Açıkgöz'ün naaşı memleketi Gaziantep'te, Şehit Piyade Uzman Onbaşı İbrahim Albayrak'ın naaşı memleketi Kayseri'de, Şehit Piyade Uzman Onbaşı Fatih Saylak'ın naaşı memleketi Kahramanmaraş'ta, Şehit Piyade Uzman Onbaşı Davut Özcan'ın naaşı ise memleketi Kırıkkale’de toprağa verildi.