23.08.2019

Karaatlı Kasabasında Kur'an Kursu Açılışı Yapıldı

İlimiz Merkez Karaatlı Kasabasında, İl Müftümüz Mehmet Sırrı Şık'ın da katılımıyla Kur'an Kursu açılışı yapıldı.

Karaatlı Kasabasında yapımı tamamlanan ve yetişkinlerin yanı sıra 4-6 Yaş Grubu çocuklara da hitap eden Şehit Ömer Halisdemir Kur'an Kursu, düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Karaatlı Kasabası Küçüktepe Cami İmam-Hatibi Hüseyin DEĞİRMENCİ tarafından Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda, kursun yapımında emeği geçenler adına cami görevlisi İsmail TEKDEN, mahalle muhtarı ve hayırsever vatandaşlar birer konuşma yaptı. Ardından İl Müftümüz Mehmet Sırrı Şık kürsüye gelerek vatandaşlara hitap etti.

İl Müftümüz konuşmasında, cami ve Kur'an Kurslarında verilen din eğitiminin önemine vurgu yaptı. Konuşmasının ardından Kur'an eğitimine yönelik açılışı yapılan Kur'an Kursunun yapımında emeği geçen herkese teşekkür etti ve yaptığı dua ile konuşmasını tamamladı.

Yapılan konuşmalar ve kesilen kurbanın ardından kurs açılışı gerçekleştirildi. İl Müftümüz, vatandaşlarla birlikte kurs binasında incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı.

Açılışa, İl Müftümüz Mehmet Sırrı Şık, şube müdürleri, cami görevlileri, muhtarlar ve çok sayıda kasaba halkı katıldı.

Vatandaşlara yemek ikramında bulunulmasının ardından program sona erdi.