20.09.2019

Müftülüğümüzce Millet Kıraathanesi Açıldı.

İl Müftülüğümüzce projelendirilen ve Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından “KOP Okuyor Projesi” kapsamında finanse edilen “Millet Kıraathanesi” Valimiz Sayın Yılmaz Şimşek'in de katılımıyla Fatih Sultan Mehmet Camii altında hizmete açıldı.

Niğde İl Müftülüğü KOP Millet Kıraathanesinde yetişkin ve çocuklar için kütüphane, okuma alanları, çalışma alanları, küçük çocuklar için özel olarak hazırlanan oyun bölümleri bulunuyor. Ayrıca misafirlere çeşitli ikramlar sunuluyor.

Proje koordinatörü Müftülüğümüz ADRB Vaizi Zeliha Zor yaptığı konuşmada, Millet Kıraathanesinin açılış amacı ve faaliyet alanlarına değindi. Projenin başlatılmasından gerçekleşmesine kadar emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ederek konuşmasını sonlandırdı.

Sayın Valimiz Yılmaz Şimşek açılışta yaptığı konuşmada, kıraat kelimesinin oku, kıraathanenin de kitap, gazete, dergi vb. okunan, ayrıca sohbet edilen yer anlamına geldiğini söyledi. Okumanın ve kıraathanelerin önemine vurgu yapan Şimşek, kıraathanelerin sayısının artırılması konusunda kurum ve kuruluşlarla işbirliği yapıldığını ifade ederek bu projenin gerçekleştirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum diyerek konuşmasını tamamladı.

Kurdele kesilmesinin ardından, protokol, öğrenciler ve vatandaşlar hep birlikte kıraathaneyi gezerek çeşitli etkinliklere katıldı.

Açılışa başta Sayın Valimiz Yılmaz Şimşek, Belediye Başkanı Emrah Özdemir, Vali Yardımcısı Cemil Kılınç, İl Müftümüz Mehmet Sırrı Şık, kurum amirleri, muhtarlar, STK temsilcileri, il müftü yardımcıları, şube müdürleri, vaizler, cami görevlileri, Kur’an kursu öğreticileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.