16.07.2018

15 Temmuz Programı Düzenlendi

15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ ANMA DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ KONFERANS PROGRAMI

• 12/07/2018 Perşembe günü İlimiz Merkez Polis Evinde İlimiz protokolüne saat 08.30'da “Dini İstismar Eden Terör Örgütleri ile Mücadele” konusunda bilgilendirme toplantısı yapıldı.
  • 12/07/2018 İlimiz Merkez Kültür Merkezi Konferans salonunda saat 14:00’da 15 Temmuz Programı düzenlendi.

Programa İstiklal Marşı ile başlandı, Terminal Camii İmam Hatibi Vedat ÇELİK Kur’an-ı Kerim okumasının ardından, İlimiz Müftüsü Alaaddin GÜRPINAR açılış konuşması, Vali Vekili (Altunhisar Kaymakamı) Ercan KAYABAŞI selamlama konuşması yaptı.

Diyanet İşleri Başkanlığının hazırlamış olduğu Sinevizyon gösteriminin ardından Konuşmacılar; Diyanet İşleri Başkanlığı, Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Mehmet KAPUKAYA ve Konya Eğitim Merkezi Müdürü Kerim Şükrü ÜNLÜ “Dini İstismar Eden Terör Örgütleri ile Mücadele” konusunda seminer verdiler. Program protokol, din görevlilerimiz ve halkımızın yoğun katılımıyla son buldu.

Konuşmacılar İlimiz Merkezinde bulunan Cami ve Kur’an Kurslarımızı ziyaret ederek Yaz Kur’an kursunda okuyan  öğrencilerimizi ziyaret ettiler.

• 13/07/2018 Cuma namazından önce tüm camilerimizde “Kur’an-ı Kerim Ziyafeti” programı düzenlendi.
  • 13/07/2018 Cuma günü saat 14.00’da İlimiz Merkez Muhammedül Emin Kız Kur’an Kursunda  Yaz Kur’an Kursu öğretici, öğrenci ve velilerinin katılımıyla “Şehitlerimizi Anma Özel Programı”gerçekleştirildi.
  • Niğde Merkez Kapalı Cezaevinde saat 15.30’da “15 Temmuzda ne oldu” başlıklı konferans düzenlendi.
  • 15 Temmuz 2018 Pazar günü öğlen namazından önce Dışarı ve Kığılı camilerinde ana program olmak üzere, Şehitlerimiz için tüm camilerimizde Mevlid-i Şerifler okunarak, hatim duası yapıldı.
  • 15 Temmuz Pazarı Pazartesiye bağlayan gece saat 00.13’de eş zamanlı olarak tüm camilerimizden salalar okundu.