18.08.2016

Tashih-i Huruf Kursuna Kursiyer Seçimi 2016-2017

Başkanlığımızca, özellikle Kur'an kursu ve cami hizmetlerini yürüten personelin bilgi ve becerilerini geliştirmek, Kur'an-ı Kerim tilavetinde görülen telaffuz hatalarını gidermek, Kur'an-ı Kerim'i güzel bir eda ile okumalarını sağlamak amacıyla, ilinizde görevli personel arasından (sistem üzerinde görülen kontenjan kadar) mülakat yoluyla seçilecekler için ve yine sistemde belirlenen Dini Yüksek/Eğitim Merkezinde 6 ay süreli"Tashih-i Huruf Kursudüzenlenmesi planlanmıştır.

A) TASHİH-İ HURUF KURSUNA ALINACAK PERSONELDE ARANAN ŞARTLAR:

a) Kur'an kursu öğreticisi, imam-hatip, müezzin-kayyım unvanlarında kadrolu olarak fiilen çalışıyor olmak,

b) Adaylığı kalkmış olmak,

c) 07 Kasım 2016 tarihinden itibaren 6 ay süreyle askerlikle ilişkisi bulunmamak,

d) Musiki kabiliyeti olmak,

e) Kurs süresince yurt dışı, hac, umre vb. sebeplerle kursa ara verme durumunda olmamak.

B) SINAV DUYURUSU:

Müracaatlar; 10.08.2016 - 31.08.2016 tarihleri arasında İl Müftülüğümüze dilekçe ile yapılacaktır. Sınav tarihi ve yeri müracaat sayısına göre daha sonra duyurulacak.

C) SINAV ŞEKLİ:

Sınav komisyonları, mülakat usulüyle adayın Kur'an-ı Kerimi yüzüne ve ezber okuma becerisini, ilmihal bilgisi ve dini musiki kabiliyetini ölçecek, 70 ve üzeri puan değerlendirmesine göre başarı sırasını belirleyecektir. Boş kalan kontenjanlar eğitim merkezlerince puan sıralamasına göre yedeklerden doldurulacaktır.

Sınav komisyonları "Tashih-i Huruf Kursu" sınavına katılan adaylar arasından üstün başarı gösteren ayrıca, kurs görmesine ihtiyaç görülmeyenlerin isimlerini doğrudan belge sınavına alınmak üzere Başkanlığa bildireceklerdir.

D) KURSUN BAŞLAMASI:

Seçimi yapılan personel için kurs, ikinci bir tebligata gerek kalmaksızın anılan Eğitim Merkezinde 07 Kasım 2016tarihinde başlayacaktır.

E) DİĞER HUSUSLAR:

a) Tashih-i Huruf kursunun, ilk üç aylık dönemi sonunda ara sınav yapılacak, bu sınavda başarısız olanların kursla ilişkileri kesilecektir.

b) Eğitim Merkezleri İl Müftülüğüyle koordineli olarak mahallinden alabilecekleri kursiyer kontenjanlarını, talep olması durumunda ve imkânlar dâhilinde kadın Kur'an kursu öğreticileri için değerlendireceklerdir.

c) Kursa, mahallinden katılan Kur'an kursu öğreticilerinin programları öğleden sonraları plânlanacak, ders kredisi esas alınmak suretiyle gerektiğinde 6 aylık süre uzatılabilecektir.

d) Kursa, mahallinden katılacak imam-hatip/müezzin-kayyımlar, öğle namazlarından muaf tutulacak, gerektiğinde ikindi namazlarından da muaf tutulmaları Hizmet İçi Eğitim Yönetmeliğinin 25/3 ncü maddesi gereğince il müftülüklerince değerlendirilecektir.

NİĞDE İL MÜFTÜLÜĞÜ