28.07.2016

İLÇE MÜFTÜMÜZ MUHSİN YILDIZ RAMAZAN AYI MESAJI YAYIMLADI.

RAMAZAN AYINI KARŞILARKEN…

Muhterem Müslümanlar!
Müminler açısından büyük bir değeri olan, mübarek ramazan ayına girmek üzereyiz. Bu mübarek ayın, rahmet, huzur ve sükun veren gölgesi üzerimize düşmek üzeredir. Cenab-ı Hakk’ın af ve mağfiretiyle feyiz ve bereketiyle tezyin ettiği üç ayların incisi, Ramazan ayına kavuşmanın mutluluğu ve sevinci içerisindeyiz.

Yüreklerimizin heyecanla çarpacağı, paylaşmanın, ibadetin, kulluğun, zikrin, duanın, niyazın, tövbe ve istiğfarın ayrıca daha nice güzelliklerin zirveye çıkacağı, onbir ayın sultanı Ramazanı karşılamanın tarif edilmez heyecanı içerisindeyiz.

Bu ay; Müslümanların ibadetlerinden büyük haz duydukları, karşılığında mükâfatlarını da bol bol aldıkları adeta bir hasat mevsimidir.

Ramazan ayı; gündüzüyle-gecesiyle, orucuyla, teravihiyle gönüllerimize o kadar nüfuz eder ki, yapılan sahurlar-iftarlar, yardımlar, tövbe ve istiğfarlar, tilâvet edilen Kur’anlar kılınan teravihler, dökülen gözyaşları, manevi hayatımızda öyle lezzetler yaşatır ki; Ramazan ayının adeta bitmesini hiç istemeyiz.

Ramazan ayı, rahmet ve mağfiret ayıdır. Bu ayda, Cenab-ı Hakk’ın rahmeti, bütün kâinatı kuşatır.
Hz. Peygamber:’Ramazan ayı girince cennet kapıları açılır, cehennem kapıları kapatılır ve şeytanlar zincirlere vurulur.’( Buhari; Savm,5) buyurmaktadır
Bu ayda; Yüce Allah(c.c.), nice kullarını affeder. Bu ay, açılan ellerin boş çevrilmediği, ihlâs ve samimiyet içinde yapılan duaların reddedilmediği, mübarek bir zaman dilimidir.
Değerli Müminler!
Ramazan ayı, Küfür ve şirk bataklığında yüzen insanlığın kararan gönüllerini aydınlatan, onlara dünya ve ahirette kurtuluşa ermenin yollarını öğreten yüce kitabımız Kuran-ı Kerim’in nazil olmaya başladığı aydır. Cenab-ı Hak, Yüce Kitab’ında : ’Ramazan ayı insanlara yol gösterici doğrunun ve doğruyu eğriden ayırmanın açık delilileri olarak kendisinde Kuran’ın indiği aydır.’(Bakara;2/185) buyurmaktadır.

Ramazan ayı; ibadet, Allah’a yaklaşma, iyilik, ihsan, affolunma ve günahlarımızdan temizlendiğimiz mübarek bir aydır. Ayrıca bu ayda, bin aydan daha hayırlı olan kadir gecesi bulunmaktadır.

Bu ay, kulluk ve ibadet mevsimidir. Her Müslüman; orucuyla, namazlarıyla, zekâtı, sadakası hayrı- hasenâtı ile bu ayın rahmet ve bereketinden nasibini alma gayreti içerisinde olur.
Müslüman, bu ayda, farz kılınan orucu da tutarak, kendini hem maddi hem de manevî olarak temizlemiş olur.Hz. Peygamber(s.a.v.) “Cennette Reyyân denilen bir kapı vardır ki, kıyamet günü oradan ancak oruçlular girecek’(Buhari; Savm,4;Müslim;Sıyam,166)buyurarak bu ibadetin karşılığının ne kadar büyük olacağını bizlere bildirmektedir.
O halde Aziz Kardeşlerim!
Ramazanı karşılamak demenin; bu aya madden, mânen, bedenen ve ruhen hazırlıklı olmak, gaflete düşmemek olduğunu unutmayalım. Ramazan fırsatını iyi değerlendirilmeliyiz. oruçlarımızı hakkiyle tutmalı, Kuran-ı Kerim’le daha fazla meşgul olmalı, bol bol hayır ve infakta bulunmaya özen göstermeliyiz.

Muhsin YILDIZ

Çamardı İlçe Müftüsü