11.11.2020

Yabancı Dil Kursları

Mesleki yetkinliği haiz, görevlendirildiği ülkelerin sosyo-kültürel yapısını tanıyan, buna uygun hizmet üreten din görevlisinin, görev yaptığı ülkenin dilini de gerekli düzeyde konuşup gerek hizmet sunduğu cami cemaati ve dernek üyeleriyle, gerekse iç içe yaşadığı yerleşik komşularıyla önem arz etmektedir.

Başkanlığımızın Avrupa'dan Amerika'ya, Balkanlar'dan Asya Pasifik'e, Latin Amerika'dan Afrika'ya kadar yaygın bir coğrafyadan gelen taleplere karşılık verme çabası dikkate alındığında, bu coğrafyalarda istihdam için dil bilen nitelikli insan kaynağına duyduğu ihtiyacın önemi izahtan varestedir. Bu çerçevede yurt dışı din hizmetleri istihdamında ihtiyaç duyulan YDS veya uluslararası eşdeğerliği olan başta İngilizce ve Almanca olmak üzere Rusça, Fransızca, İspanyolca, İtalyanca, Hollandaca, Çince, Japonca, Arnavutça, Boşnakça gibi dil belgelerine sahip personel kaynağı oluşturulması özel bir önem taşımaktadır.

Bu kapsamda personelimizin nitelik ve özgüvenine katkı sağlayacak yabancı dil öğrenimi konusunda eğitim almak isteyen personelimizin Müftülüğümüz Din Hizmetleri Birimine müracaat etmeleri gerekmektedir.