29.06.2021

Yaz Kur’an Kursları Seminerleri Yapıldı

2021 yılı Yaz Kur'an kurslarında eğitim-öğretim faaliyetlerinin daha etkin ve verimli bir şekilde gerçekleştirilebilmesi amacıyla Yaz Kur'an kurslarında görev alacak İmam-Hatip, Müezzin-Kayyım ve Kur'an Kursu Öğreticilerine yönelik Müftülüğümüz Muhammedül Emin Kız Kur’an Kursu Konferans Salonunda “Yaz Kur’an Kursları Eğitim Seminerleri” gerçekleştirildi.

Toplantı, şube müdürü Yener Kalender’in gündemi okuması ve yaz Kur’an kursu eğitim stratejileri ve uygulama esasları değerlendirmeleriyle başladı. Daha sonra il müftümüz Osman Ayas personelimize hitaben yaz Kur'an kurslarıyla ilgili bir konuşma yaptılar.

Yaz Kur'an kursları seminerleri sunumunu ilimiz Hüsamettin Dışarı Camii İmam-Hatibi Fahri Eroğlu “Yaz Kur'an Kurslarında Kur'an-ı Kerim Ders İşleniş Örneği”, PDR Öğretmeni Kazim Sümer “Sınıf Yönetimi” konulu sunumlarını gerçekleştirdiler.

Toplantının öğleden sonraki oturumlarında ise; il müftü yardımcısı Selma Velioğlu Çelik “Ergenlik Dönemi Din ve Maneviyat”, Kur’an Kursu Öğreticisi Vildan Korkmaz “Din Eğitiminde Pedagojik İlkeler” ve Psikolog Kevser Budak ise “Çocuk ve Gençlerle Etkili İletişim” konulu seminerlerini sundular.