08.09.2021

İl Müftümüzden Ahilik Haftası Ziyareti

İl Müftümüz Osman Ayas, beraberindeki heyetle "2021 Ahi Evran Yılı" etkinlikleri kapsamında Niğde Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliğini ziyaret etti.

Ziyarette “Ahilik Haftası”nı kutlayan İl Müftümüz Osman Ayas, “Temelde Kur'an’a ve Hz. Peygamber (s.a.s)' in sünnetine dayalı prensipleriyle Anadolu'nun vatan kılınması, Osmanlı Devletinin kurulması ve bir cihan devleti olmasında büyük rol oynayan Ahilik teşkilatının üstün ahlaki değerlerinin toplum nezdinde özümsenmesi kurucusu, esnaf ve sanatkârlar zümresinin piri, İslâm âlimi, tabip ve mutasavvıf Ahi Evran-ı Veli'nin anılması amacıyla Cumhurbaşkanlığınca 2021 yılının "Ahi Evran Yılı" ilan edilmesi nedeniyle, Ahilik Haftası hakkında görüş alışverişinde bulunmak üzere ziyaret gerçekleştirdiklerini” ifade etti.

Oda başkanı Alim Yeşil ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek heyetimize teşekkür etti. Yapılan ziyarette oda başkanına Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından çeşitli kitaplar hediye edildi.