01.08.2022

"Yazımda Kardeşlik Var"

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından öğrencilerin tatil dönemlerini değerlendirmek, bilgi, ahlak ve merhamet duygularıyla yetişmelerini sağlamak amacıyla 12-14 yaş grubu kız/erkek öğrencilere yönelik “Yazımda Kardeşlik Var” projesini hayata geçirdi. Ankara da yapılacak olan yaz kampına katılmak üzere Niğde’den 41 öğrenci ve 4 görevli kampa katılmak üzere yola çıktı.

Programda, dini bilgilerin verileceği derslerin yanı sıra öğrenciler kültür, sanat ve edebiyat etkinliklerine iştirak etme fırsatı bulacaktır. Gönül coğrafyamızın farklı şehirlerinden farklı kültürel özellikleri ile öğrencileri bir araya getirmeyi amaçlayan yaz kampında öğrenciler özellikle görgü, nezaket ve bireysel ilişkilerde dikkat edilmesi gereken hususlar vb. konularda eğitimler alacaklardır.

Öğrenciler, İl Müftüsü Osman Ayas'ın katıldığı uğurlama töreniyle yola çıktılar. Müftü Ayas, Ankara’da altı gün sürecek kampın hayırlı olmasını dileyerek öğrencileri yolcu etti.