27.03.2024

İstiklal ve istikbalimizin teminatı olan gençlere yönelik yürütülen dinî, sosyal ve kültürel içerikli çalışmaların sürekli hale getirilmesi, toplumda milli ve manevi değerlerimize yönelik farkındalık oluşturulması amacı doğrultusunda Niğde İl Müftülüğü olarak 12 Mart İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü ile 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Etkinlikleri kapsamında ortaokul öğrencileri arasında yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilerimize ödülleri İl Müftüsü Osman Ayas tarafından verildi.

İl Müftüsü Osman Ayas dereceye giren öğrencilerimizi, onları yetiştiren anne ve babaları ile bu tür yarışmalara teşvik eden öğretmelerini tebrik etti.

Ortaokul öğrencileri arasından Ezbere şiir okuma yarışmasında Fatma ve Mehmet Karaca İmam Hatip Ortaokulundan Zeynep Sevde Battal 1. olurken, Şehit Polis Okan Acar İmam Hatip Ortaokulundan Nurbanu Göktaş 2. ve Elif Tuğçe Taşdemir 3. oldular.

Lise öğrencileri arasında resim yapma yarışmasında Cumhuriyet Anadolu Lisesinden Nurcan Yaşlı 1. ve Hacı Zekiye Arslan Anadolu Lisesinden Zeynep Aktaş 2. oldu.

Üniversite öğrencileri arasında fotoğraf çekme yarışmasında ise Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi öğrencisi Harun Erten 1. oldu.