18.05.2024

Niğde'den İlk Hac Kafilesi Dualarla Uğurlandı.

Niğde’de Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonu ile hacca giden 151 hacı adayı dualarla uğurlandı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti, kaside ve ilahilerle başlayan programda konuşan İl Müftüsü Osman Ayas, hacca gitmeye hak kazanan hacı adayların çok nasipli olduklarını, hac yolculuğunun insanın ömründe yaşadığı en önemli yolculuklardan birisi olduğunu ifade ederek, “Hacca gitmek, Kâbe’yi tavaf etmek, orada secde etmek, Safa ile Merve arasında sa’y etmek, hele ki Arafat’ta vakfeye durmak, günahlarından af dilemek bir mümin için hayatının en önemli anlarından birisidir. “Mebrûr bir haccın karşılığı ancak cennettir.” hadisi şerifini hatırlatan İl Müftüsü Ayas, hacı adaylarına kutsal topraklarda vatanımız için, milletimiz için İslam âlemi için bolca dua etmelerini tavsiye etti.

Niğde İl Müftüsü Osman Ayas’ın yaptığı duanın ardından, 151 hacı adayı tekbir ve salavatlarla Adana Havalimanına uğurlandı. Hacı adaylarının ilk durağı ise Medine-i Münevvere olacak.