14.03.2017

Niğde İl Müftü Yardımcısı Mikail POLAT'ın Veda Mesajı

Teşkilatımızın kıymetli mensupları, Değerli Arkadaşlar!

12.10.2015 Tarihinde başladığım Niğde Müftü Yardımcılığı görevimi büyük bir onur ve bir o kadar da bir sorumluluk görerek, Yüce Dinimizin ulviyetine, Kurumumuzun vakarına layık şekilde yürütme gayreti içinde oldum.

Müftü Yardımcısı olarak toplumu din konusunda aydınlatırken Dinimiz İslam’ı, Kuran ve sünnete dayalı, doğru ve sahih bilgisini esas aldım.

Sevgi ve doğru bilgiye dayalı olarak, insanımıza din hizmeti sunmayı, toplumsal hayatımızda ahlaki değerlerin yücelmesini, ülkemizde birlik ve beraberliğimizin, dirlik ve düzenin kardeşlik ve dayanışma duygularımızın pekişmesini gaye edindim.

Bunları yaparken de gerek toplumun ve ülkenin ortak duyarlılıklarını, gerekse çağdaş dünyanın ortak sorun ve değerlerini göz ardı etmemeye çalıştım.

Değerli ARKADAŞLAR! Dinimiz mükemmelliği temsil edip öğütlediği için bütün istek ve beklentiler adeta din ve din görevlisi üzerinde odaklanmakta; din hizmetlerinin sunumundaki noksanlık ve aksaklıklar daha fazla dikkat çekmekte hatta genellemeye de fırsat vermektedir.

Oysa insanın olduğu her yerde beklentiler sonsuza kadar uzandığı gibi, sorunlarda eksik olmaz. Ancak sorun olarak görülen birçok şeyin zaman içinde sorun olmaktan çıktığını hep beraber müşahede etmekteyiz.

Devletimizin bekası ve milletimizin birliği için büyük bir önem arz eden Diyanet İşleri Başkanlığı, Devletimizin güzide teşkilatlarından biri olup, aynı zamanda bütün dünya milletlerine hizmet etmeyi kendisine şiar edinmekte olduğundan teşkilatımız ile beraber Türkiye Diyanet Vakfı hizmet kervanında bulunmanın ayrı bir gurur ve onurunu yaşamaktayız.

Diyanet İşleri Başkanlığının hizmetleri, insan unsuruna ve insani ilişkiler ağına bağlı bir kurumda bu durum çok daha belirgin bir husustur.

Elbette bizde yürüttüğümüz hizmetlerin ifasında şahıs ve kurum olarak bir eksiğimiz bulunmadığını ve mükemmeli yakaladığımızı iddia edemeyiz.

Dini, vicdani ve yasal sorumluluğumuzun bir gereği olarak el birliği ile gerçekleştirmeye çalıştığımız bütün hizmetlerin her kademesinde özveri ile görev ifa eden siz değerli arkadaşlarımın büyük payı vardır.

Görevim esnasında bilmeden üzmüş olduğum arkadaşlar olmuşsa onlardan özür diliyor, hizmet süresince benden yana bir hak geçmişse helal ediyor ve hakkı geçen arkadaşlarımız olmuşsa da onlardan helallik istiyorum.

Bu vesile ile görev yapan tüm personelimize ve hizmetlerimizde bizleri destekleyen herkese en kalbi duygularımla selam ve saygılarımı sunarken, Cenab-ı Mevla’dan hepinize, rızasına uygun hizmetler lütfetmesi temennisiyle, sağlık ve esenlikler dilerim.

Mikail POLAT

İl Müftü Yardımcısı